5-08-2020 Paula Anguita

Afbouw salderingsregeling na 2023 bekend

Zelf opgewekte én gebruikte energie nog altijd het meest rendabel.

Pexels Karolina Grabowska 4386328

Terwijl de Tweede Kamer op reces (vakantie) is, heeft miniser Eric Wiebes van Economische Zaken en Milieu de definitieve afbouw van de salderingsregeling bekend gemaakt. Deze regeling zal minder snel worden afgebouwd dan eerder was bedacht.

Salderen is de manier waarop energie wordt verrekend door uw energiebedrijf. De levering van elektrische stroom aan u, minus de stroom die u aan het energienetwerk levert, heet salderen. De aantallen moeten vermeld worden op uw energierekening.

In de periode 2023-2030 bedraagt de jaarlijkse afbouw van de salderingsregeling 9%. De 28% die er dan in 2030 nog over is, gaat er per 2031 in één keer af, om op 0 uit te komen.

De terugverdientijd voor zonnepanelen wordt door deze afbouw 1 tot 3 jaar langer. Dit wil de overheid compenseren met subsidies voor particulieren en bedrijven die dat nodig hebben.

De vrijstelling van belasting op de elektriciteit die achter de meter zelf wordt opgewekt en direct wordt verbruikt verandert hierdoor niet. Hierdoor is zelf opgewekte én gebruikte energie nog altijd het meest rendabel.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen