3-02-2021 Lonneke

5 voordelen van een warmtepomp

Op een duurzame manier uw huis verwarmen, dat is een mooi voornemen! Bent u zich aan het oriënteren op het gebied van duurzame warmte? Daar helpen wij u graag een handje bij, want wie wordt er nou niet blij van systemen die erop toezien dat we langer van onze Aarde kunnen genieten! In dit artikel zetten we de voordelen van een warmtepomp voor u op een rijtje.

Warmtepomp 1024X724
 1. Een warmtepomp is goed voor het milieu!
  Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor uw cv-ketel. Niet allerminst omdat de pomp ervoor zorgt dat uw CO2 uitstoot drastisch wordt verlaagd. Waar een cv-ketel gebruik maakt van grote hoeveelheden vervuilend en vergankelijk aardgas, benut een warmtepomp energie uit bronnen zoals de buitenlucht, de bodem of het bodemwater. Een warmtepomp zet kleine hoeveelheden energie uit deze duurzame bronnen met gemak om in genoeg warmte voor een aangenaam klimaat in uw woning. Wanneer u een all electric warmtepomp of hybride warmtepomp aanschaft zal u volledig tot grotendeels van het gas af zijn en er op die manier voor zorgen dat er minder vervuilende CO2 in onze atmosfeer terecht komt.

 2. ’s Winters én ’s zomers een comfortabele temperatuur in huis.
  Een warmtepomp zorgt niet alleen op koude dagen voor een comfortabele temperatuur in huis. Veel warmtepompen kunnen namelijk ook koelen! De werking van de pomp wordt dan omgekeerd. Op koude dagen onttrekt de pomp energie uit de bron en staat deze warmte af in de uw woning. Op warme dagen staat de pomp warmte af aan de bron en onttrekt deze warmte uit uw woning voor een comfortabel klimaat, iedere dag van het jaar. Dus laat die hete zomers maar komen!

 3. Minder energieverbruik dus een lagere energierekening.
  De belasting op gas is per 1 januari 2021 met 3 cent gestegen. Die stijging zal zich de komende jaren geleidelijk voortzetten. Dat heeft de overheid bepaald om huishoudens te stimuleren om van het gas af te stappen of hun huis beter te isoleren, met als uiteindelijk doel het bestrijden van de klimaatverandering. Wanneer u er voor kiest om uw huis met een warmtepomp te verwarmen heeft u minder tot geen last van de stijgende prijs van aardgas!

 4. Met een warmtepomp is uw huis meer waard.
  Omdat een warmtepomp minder energie verbruikt dan een cv-ketel stijgt het energielabel van uw huis. Daarmee neemt ook de waarde van uw woning toe!

 5. Een warmtepomp is toekomstbestendig. 
  In het Energieakkoord voor duurzame groei is in 2015 vastgelegd dat we in 2050 80% minder CO2 uit moeten stoten. Daar heeft Nederland een flinke kluif aan. Maar niet alleen de overheid is hier verantwoordelijk voor, ook wij als burgers hebben de taak om ervoor te zorgen dat we zo min mogelijk broeikasgassen uitstoten. Ons huis verduurzamen met een warmtepomp is een mooie stap naar een groene toekomst!

Met een warmtepomp heeft u dus niet alleen het gehele jaar garantie op een comfortabel klimaat in huis, maar verbetert u het milieu, wordt uw huis meer waard en bespaart u belastingcentjes! Genoeg redenen om een warmtepomp te overwegen denken wij zo!

Vraag gratis een persoonlijke offerte aan!

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen